Friday, January 8, 2021

CLASA A XI-a - Nuvela "La țigănci"" de Mircea Eliade

NUVELA " La țigănci" este construită pe o experiență individuală, constând într-o anume stare amnezică, punctul de plecare fiind experiență personală. Tema nuvelei este aceea a ieșirii din timpul istoric, liniar, ireversibil și a trecerii în timpul mitic, circular. Narațiunea este organizată pe douăsprezece secvențe epice distincte:călătoria cu tramvaiul, convorbirea cu bătrâna, întălnirea cu cele trei fete, căutarea labirintică, o nouă întâlnire cu bătrăna, o altă călătorie cu tramvaiul, oprirea la locuința doamnei Voitinovici, , ultima călătorie cu tramvaiul, popasul în fața propriei locuințe, discuția cu patronul cărciumii, întoarcerea cu trăsura la țigănci, întălnirea cu Hildegard. FIȘĂ DE LUCRU Care este tema nuvelei "La țigănci" de Mircea Eliade?

2 Comments:

At January 24, 2021 at 1:41 AM , Blogger Leo oprea said...

Fisa de lucru Mihăilescu Geanina tema nuvelei este aceia a ieșiri din timpului istoric liniar iversibil si a treceri în timpul mitic

 
At January 5, 2022 at 11:39 PM , Blogger Ambrozie Nicoleta said...

Ambrozie Aldo Fisa de lucru: Tema nuvelei este aceea a ieșirii din timpul istoric liniar ireversibil și a trecerii în timpul mistic.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home